Beursspel

Bart Peters over forse daling Altice: ‘Vang geen vallend mes’

30 november 2017 20:01

Beeld ©

In deze extra uitzending van het RTL Z Beursspel bespreken presentatrice Janneke Willemse en Bart Peters van Active Hedge de forse koersdaling van Altice. Is het nu slim om bij te kopen? Bart Peters denkt van niet: "Vang geen vallend mes op."

Altice was een publiekslieveling en het aandeel ging dan ook hard omhoog. Ze kopen veel bedrijven op en overladen zichzelf met schuld om nieuwe bedrijven te kopen. Daar kwamen zorgen over en toen kletterde de koers naar beneden. Bekijk hier de uitleg die onze deskundige Bart Peters daarvoor geeft.

Pas op

Volgens Bart Peters moet je oppassen met Altice. "We zien dat er steeds meer slecht nieuws doorsijpelt. De obligaties beginnen slechter te liggen, want die hebben al tien tot vijftien procent verloren in de afgelopen weken." 

Een ander probleem is de aandeleninkoop die ze zijn gestart op 1 september. "Altice heeft sinds september al meer dan 200 miljoen koersverlies op de inkoop van eigen aandelen. Daar zijn ze nu ook mee gestopt", vertelt Bart.

Wat moeten we er nu mee doen? "Nog steeds heel voorzichtig blijven, want het aandeel ligt onder vuur", denkt Bart. "Ik heb nog geen reden om aan te nemen dat het op korte termijn heel hard omhoog gaat."

Beursspel

Short gaan in het RTL Z Beursspel vindt Bart wel een goed idee. "Dat kan natuurlijk altijd. Je kan bijvoorbeeld met opties een constructie bedenken dat je wat aandelen koopt en wat premie geeft, want die premie is nu heel duur. Hiermee pak je op termijn de aandelen nog iets goedkoper op. 

Meespelen met het spel kan nog steeds en is helemaal gratis. Per persoon mag met één account meegespeeld worden. Oefen met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. Schrijf je in en maak kans op een mooie reis naar Wall Street in New York.

Het RTL Z Beursspel wordt mede mogelijk gemaakt door ING.