Beursspel

Het Beursspel is begonnen: 'Maak een plan en zet emoties aan de kant'

09 november 2017 15:00

Beeld ©

Het RTL Z Beursspel is weer begonnen. Iedere donderdag om 10:45 uur bespreekt presentatrice Janneke Willemse samen met onze deskundigen de ontwikkelingen op de beurs en in het spel. Ook zijn er tips hoe je het spel kunt winnen, kijken dus!

Het spel is feestelijk geopend met een beursgong op Beursplein 5, we bespreken de voorlopige top vijf en we gaan langs bij een voormalig deelnemer die een baan heeft overgehouden aan het spel. Dat en meer in de eerste aflevering, bekijk hem hier:

Tips

Bart Peters bespreekt met Janneke wat de beurs gaat doen. We gaan nog een aantal all time highs zien, volgens Bart. Toch wacht de beurs ook op een kleine correctie. "Mensen worden nerveus. De beurs gaat al heel lang omhoog en we hebben nog veel cijfers. Er gaat in ieder geval nog veel gebeuren."

Hoewel het spel nog maar net is begonnen, is er natuurlijk al een voorlopige top vijf bekend. De koploper heeft al een rendement van 70 procent te pakken, maar dat kan nog alle kanten op gaan volgens Bart. Omdat eigenlijk iedereen nog kan winnen, heeft Bart een tip. "Zorg dat je een plan hebt en dat je je emoties aan de kant zet."  

Beurshandelaar

Deze week gingen we langs bij een oud-koploper. De nu 20-jarige Rick van Zelst viel vorig jaar op toen hij als een speer ging in het spel. Hij trok de aandacht van handelaren op de beurs en heeft er geen gras over laten groeien. Hij handelt nu namelijk fulltime op Beursplein 5 bij het bedrijf Better Options. We gingen bij hem langs en spraken met hem over zijn werk als echte handelaar.

Deelnemers

Het spel is nog maar net begonnen, maar er zijn al zo’n 3.500 deelnemers in het spel. En meespelen kan nog steeds helemaal gratis. Per persoon mag met één account meegespeeld worden. Oefen met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. Schrijf je in en maak kans op een mooie reis naar Wall Street in New York.

Elke donderdag om 10:45 uur hebben we een 10 minuten update op RTL Z over het spel, hoe je leert beleggen en volgen we de beste beleggers. Online houden we je dagelijkse op de hoogte, onder meer via rtlz.nl en via Facebook.

Het RTL Z Beursspel wordt mede mogelijk gemaakt door ING. 

Bron • RTL Z