Beursspel

Rick (20) werkt fulltime op de beurs dankzij RTL Z Beursspel

09 november 2017 14:05

Beeld ©

De nu 20-jarige Rick van Zelst viel op toen hij als een speer ging in het RTL Z Beursspel. Hij trok de aandacht van handelaren op de beurs en heeft er geen gras over laten groeien. Hij handelt nu namelijk fulltime op Beursplein 5 bij het bedrijf Better Options. "Het is alles wat ik ervan verwacht had."

Als jonge jongen droomde Rick al van een baan als handelaar en dan het liefst op Beursplein 5. Toen hij een hoog rendement wist te halen in het spel, kwam die droom wel heel dichtbij.

We bezochten Rick op zijn werkplek, waar hij nu handelt met geld van de zaak bij Better Options. Bekijk hier hoe het met hem gaat:

 

Winst

Hoeveel geld Rick in zijn portefeuille heeft, houdt hij liever voor zichzelf. Hij doet wel graag een boekje open over zijn winst. "Ik heb weleens 1.500 euro op een dag verdiend. Dat was echt mijn topdag." Natuurlijk heeft dit jonge talent af en toe ook een offday. "Mijn grootste verlies was 600 euro op een dag. Toen heb ik mijn positie gelukkig nog een beetje op tijd gesloten, want het had veel meer kunnen zijn."

 

Geld van het bedrijf

Rick draait voorlopig nog niet zelf op voor de verliezen die hij maakt. "Het verlies is voor het bedrijf, dus dat is wel ideaal. Van de winst krijg ik wel een deel. Een groot deel." Dat hij tot nu toe winst maakt, zien ook andere beleggers op de beurs. De ervaren handelaar Ron van der Does heeft Rick naar eigen zeggen ontdekt. "Ik hoorde via via dat deze jongen het goed deed in het spel. Ik ben toen achter zijn nummer gekomen en heb hem hierheen gehaald."

Het talent van Rick zit hem in zijn discipline volgens Van der Does. "Vaak zijn de winnaars van het spel de mensen die de meeste risico’s durven te nemen. Rick deed dat ook maar hij nam verantwoord risico. Dat en een ijzeren discipline zijn de dingen die je precies nodig hebt om hier te overleven."

 

Tips

Voor aankomend handelaren die dit ook willen bereiken heeft Rick nog een tip. "Discipline is het allerbelangrijkste dat er is. Stel dus limieten met jezelf in, wat je per dag mag verliezen."

Maar als hij puur naar het spel kijkt, vindt hij wel dat je grote risico’s moet nemen. "Met strakke regels win je niet. Je moet echt kort op de bal zitten. Elke kans die er is, moet je pakken. Je kan niet één positie het hele spel laten staan."

 

Speel ook mee

Zie jij jezelf nou net als Rick handelen op de beurs? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel en oefen met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. Per persoon mag met één account worden meegedaan. Schrijf je in en maak kans op een mooie reis naar Wall Street.

Elke donderdag om 9:45 uur hebben we een 10 minuten update live op RTL Z over het spel, hoe je leert beleggen en volgen we de beste beleggers. Online houden we je dagelijkse op de hoogte, onder meer via rtlz.nl en via Facebook.

 

Doe mee met het RTL Z Beursspel en maak kennis met verschillende soorten beleggingsproducten. Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Bron • RTL Z