Beursspel

Beleggende student Paul kiest voor pennystocks en healthcare

13 april 2017 15:37

Vlogger Paul van beleggingsclub B&R Beurs Beeld ©

Voor het eerst volgen we met het Beursspel een team van beleggende studenten. Welke keuzes maken de jonge beleggers? Paul Hendriks, student Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ziet kansen in Amerikaanse healthcare en pennystocks.

Tien leden van beleggingsclub B&R Beurs van de Erasmus Universiteit Rotterdam doen als groep mee aan het Beursspel. Vijf studenten spelen ook met een eigen portefeuille, en maken daar iedere week een vlog over. Vandaag de derde vlog van Paul Hendriks. 

Paul is al vijf jaar actief als belegger. In zijn vorige vlog liet hij weten dat het nog niet zo heel goed ging met zijn portefeuille. Hij ging flink de mist in met zijn sprinter, maar kon de klap deels opvangen met zijn andere posities in het spel. Een grote positie in een internationaal beleggingsfonds voor de gezondheidssector hielp daar flink bij.

Hij ziet nog steeds veel kansen in dat beleggingsfonds gaat daar in deze vlog wat dieper op in. Hij is ook een groot fan van pennystocks, en vindt dat je als belegger deze producten niet meteen moet afschrijven. 

Waarom zo'n fan van pennystocks? In onderstaande vlog legt Paul het uit. 

Wil je de portefeuille van Paul volgen in het Beursspel? Dat kan via deze link. Als je de vorige vlog van Paul wil zien, dan kan je die hier vinden.

Paul is niet de enige vloggende student. We volgen deze serie vijf vloggende beleggers. Hier stellen ze zich voor. Je kan ze ook volgen op de pagina van het RTL Z Beursspel.

Als je liever zelf wil meespelen om kans te maken op die reis naar Ibiza, dat kan ook nog steeds. Meedoen is gratis, je kan je hier aanmelden

Het RTL Z Beursspel wordt in samenwerking met ING gemaakt. 

Bron • RTL Z