Beursspel

Student Sophie de mist in met aandelen IBM

24 april 2017 16:31

Sophie Steijns van belegginsclub B&R Beurs Beeld ©

In het Beursspel volgen we voor het eerst een team van beleggende studenten. Welke keuzes maken de jonge investeerders? Vierdejaars student bedrijfseconomie Sophie bereidde zich in haar vorige vlog fanatiek voor op kwartaalcijfers, maar helaas is niet alles even goed uitgepakt.

In haar vlog vertelde Sophie dat ze wilde inspelen op twee bedrijven: Netflix en IBM. Helaas voor haar bleek de winst van IBM niet zo goed als analisten van tevoren hadden ingeschat.

Sterker nog, de winst daalde met 13 procent. De aandelen die zij in haar portefeuille had, daalden hierdoor met maar liefst 6,2 procent. Het Smart Material fonds van RobeceSAM blijft het wel goed doen, wat ervoor zorgt dat haar positie in het spel toch redelijk stabiel is gebleven. 

Kijk de vlog van Sophie hieronder. 

Wil je de portefeuille van Sophie volgen in het Beursspel? Dat kan via deze link. Als je de vorige vlog van Sophie wil zien, dan kan je die hier vinden.

Vijf vloggende studenten

Sophie is niet de enige vloggende student. We volgen deze serie vijf jonge beleggers. Hier stellen zij zich voor en je kunt ze ook volgen op de pagina van het RTL Z Beursspel.

Wil liever zelf meespelen om kans te maken op die reis naar Ibiza? Dat kan ook nog steeds. Meedoen is gratis en aanmelden kan hier.

Het RTL Z Beursspel wordt in samenwerking met ING gemaakt.