Beursspel

Maak kennis met de vloggers van B&R Beurs

30 maart 2017 17:00

Beleggingsclub B&R Beurs in vergadering voor het Beursspel Beeld ©

Voor het eerst volgen we met het Beursspel een team van beleggende studenten. Tien leden van beleggingsclub B&R Beurs van de Erasmus Universiteit Rotterdam doen als groep mee aan het Beursspel. Vijf studenten spelen ook met een eigen portefeuille, en maken daar iedere week een vlog over.

Inge, Sophie, Sebastiaan, Paul en Robert zijn de eerste studenten die voor het RTL Z beursspel hun wekelijkse vorderingen bijhouden met vlogs. Ze hanteren allemaal een andere strategie, en beleggen ook met een andere kijk op de markt. Hieronder kan je alvast de eerste vlogs kijken.

Inge

Inge is een tweedejaars student Internationale Bedrijfskunde. Met haar dispuut belegt ze nu zo'n anderhalf jaar op de echte beurs. Ze is dus niet een groentje, maar ook niet de meest ervaren belegger van de studenten. 

In het Beursspel wil ze kijken of ze haar beleggingsinstinct kan aanscherpen. Ze heeft het in haar dispuut vaak bij het juiste eind, en wil vergelijkbaar succes halen in het Beursspel. 

Nieuwsgierig naar de portefeuille van Inge? Je kan hem via deze link bekijken

Paul

Paul is een student Econometrie. Hij heeft al behoorlijk wat ervaring met beleggen. Met zijn beleggingsclub is hij al vier jaar actief, en hij heeft al vijf jaar een eigen portefeuille. Zijn missie voor het Beursspel is misschien wat verrassend, want hij speelt niet om te winnen. Paul gaat een 'normale' portefeuille simuleren. 

De portefeuille van Paul kan je hier vinden

Sebastiaan

"Een portfolio is meestal gelijk aan de persoon die het beheert", aldus vlogger Sebastiaan. Net als Paul studeert hij Econometrie. Hij omschrijft zichzelf als een liefhebber van technologie en wiskunde, en dat ga je de komende weken dus zien in zijn portefeuille. Hij heeft ook een zwak voor programmeren, en wil dat later in het spel gaan gebruiken.  

De tech-gefocuste aandelen van Sebastiaan kan je zien in zijn portefeuille

Sophie

Sophie studeert Bedrijfseconomie, en zit momenteel in het laatste jaar van haar bachelor. Sophie pakt graag door, en bood zich in de eerste vergadering van de beleggingsclub ook meteen aan als penningsmeester. Alle transacties die de groep dus wil maken, gaan via Sophie. 

Ze pakt het in het spel tot nu toe nog wel iets rustiger aan. Vooralsnog heeft Sophie maar twee aandelen, en wacht ze de Brexit even af. Toch leveren haar bescheiden keuzes al wel veel rendement op

Robert

Robert is het nieuwste lid van het vloggende gezelschap. Dit is namelijk het eerste jaar dat hij bij de beleggingsclub B&R Beurs zit. Robert belegt ook in het echt, hij is erg van de technische analyse en noemt zichzelf een 'valuta-handelaar'. De komende weken zal je van Robert daarom ook vooral technische analyse gaan zien. 

Hier kan je zien wat de tactiek van Robert hem oplevert.

Het RTL Z Beursspel wordt in samenwerking met ING gemaakt.