Beursspel

Beginnende belegger heeft 200.000 euro, maar totaal geen verstand van de beurs

20 april 2017 15:02

Danielle Hellendoorn op Beursplein 5. Beeld ©

In het RTL Z Beursspel nemen onze experts Corné van Zeijl en Bob Homan iedere week de portfeuille van een échte belegger onder de loep. Dit keer wel een kleine uitzondering, want Danielle Hellendoorn heeft nog geen portefeuille.

Toch wilde Danielle wel graag advies in ons programma. Ze heeft namelijk 200.000 euro om te beleggen, maar naar eigen zeggen totaal geen verstand van de beurs. "Ik weet nog net wat de plusjes en minnetjes betekenen, maar daar houdt het wel op."

Beleggen voor de kids

Danielle heeft twee dochters, en wil haar geld nu graag investeren zodat het vermogen in de komende jaren nog kan groeien. Corné raadt haar meteen al aan om haar geld niet in individuele aandelen te stoppen.

"Zeker met zo’n grote portefeuille zou ik kiezen voor brede indexfondsen. Dat werkt ook prettig als je er nog niet zoveel verstand van hebt, want je hoeft daar niet al teveel over na te denken."

Kijk hieronder naar het advies van Corné van Zeijl en Bob Homan. 

Volgende week ontleden Corné en Bob weer een nieuwe portefeuille. Voor meer beleggingstips kan je terecht op de pagina van het Beursspel. 

Beursspel

Meespelen met het Beursspel kan ook nog steeds. Inschrijven is gratis. De speler met het meeste rendement wint een reis naar Ibiza. 

Het RTL Z Beursspel wordt in samenwerking met ING gemaakt. 

Bron • RTL Z