Beursspel

Beleggen met een kwart miljoen, welke keuzes maak je dan?

13 april 2017 15:55

Corné van Zeijl en Bob Homan op Beursplein 5 Beeld ©

In het RTL Z Beursspel nemen onze experts Corné van Zeijl en Bob Homan iedere week de portefeuille van een échte belegger onder de loep. Deze week is dat die van Henk Schenkel. Hij heeft een flinke portefeuille van 275.000 euro.

In de Portefeuille Check keken Van Zeijl en Homan eerder al naar de beleggingen van Joke van den Berg en Gert Jan Bos. Van den Berg kreeg de tip mee om voor iets meer spreiding in haar aandelen te zorgen. Nu liep ze nog te veel risico. Bos belegde voor wat extra's bij zijn pensioen, en kreeg het advies mee zich te verdiepen in ETF's en beleggingsfondsen.

Belegger Henk Schenkel was iets andere koek voor de heren. Zijn aandelenportefeuille is een flink stuk groter, en ook al goed gespreid over meerdere aandelen en beleggingsfondsen. Hij is een rustige belegger, die zijn portefeuille maar één keer per maand aanpast. Schenkel haalt naar eigen zeggen zijn beleggingsadvies van Teletekst, maar gebruikt ook de website van onze presentatrice Janneke Willemse bij zijn beleggingen. 

Volgende week ontleden Corné en Bob weer een nieuwe portefeuille. Voor meer beleggingstips kan je terecht op de pagina van het Beursspel

Het RTL Z Beursspel wordt in samenwerking met ING gemaakt.