Van onze partner

5 redenen om mee te doen aan de Innovation Awards

02 juni 2017 11:02

Beeld ©

Waarom zou je meedoen aan wat voor wedstrijd dan ook? Om te winnen natuurlijk! Uiteraard doe je ook met de Innovation Awards mee om te winnen, maar daarnaast zit er een jaarrond programma aan vast dat innovators verder helpt.

Netwerken 2.0
Tijdens het doorlopende programma worden deelnemers uitgenodigd voor verschillende activiteiten en evenementen, waar de mogelijkheid zich voordoet om je netwerk uit te breiden. Je ontmoet potentiële partners, spelers in hetzelfde veld en investeerders. Een team van innovatiescouts is continue bezig met het matchen van het juiste innovatieve concept met de juiste partner of klant. Tijdens evenementen zoals de ‘Innovation Exchanges’, ‘Scale-up Academy Days’ en de ‘Innovation Summit’ verkrijg je toegang tot de juiste marktspelers en faciliteiten. Innovatie ontmoet op deze dagen ervaringen en groeikansen.

In de media
Accenture werkt samen met verschillende media in de innovatiewereld. Zo krijgen deelnemers de kans om hun innovatie te presenteren aan een groter publiek. Gedurende het jaar krijgen verschillende deelnemers de kans om in een interview te vertellen waar hun innovatie op inspeelt en hoe de toekomst er in die sector uit ziet.

Feedback van de vakjury
Rome werd niet gebouwd in een dag. En dat geldt uiteraard ook voor een innovatief concept. Om deze concepten te laten accelereren helpen de juryleden van de 11 innovatiethema’s ieder binnen hun vakgebied. Zij doen dit door een met een kritische blik de concepten te beoordelen.

Scale Up Academy
Het programma is niet voor niets jaarrond. De Scale Up Academy is dan ook ontworpen om uitdagingen, waar elk bedrijf mee te maken krijgt, aan te grijpen in een jaarrond programma aan workshops. Hoe maak je een kickstart? Hoe gebruik je sociale media? Hoe kun je succes behouden en verder groeien? Door mee te doen aan de Innovation Awards krijg je de toegang tot deze Scale Up Academy.

En wat als je wint?
Dan staat er een prijzenpakket voor de elf winnaars van de Innovation Awards klaar. In totaal zal de jury op 27 oktober 2017 elf winnaars kiezen, per thema één. De winnaars ontvangen natuurlijk de Blauwe Tulp (en groene tulp binnen het thema Circular Economy) en een cheque met advieswaarde in de vorm van ondersteuning door consultants en partners op het gebied van strategie, IT, marketing, legal en meer.

Je kunt hierbij denken aan het verder vormgeven van het businessplan, het ontwikkelen van de juiste tools en inzicht verkrijgen in de markt. Ook wordt er op 27 oktober de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Degene die via een Social Voting campagne de meeste stemmen binnenhaalt, wint eveneens een Blauwe Tulp de bijbehorende cheque met advieswaarde.

Heb jij ook een innovatief concept? Doe nu mee en meld je hier aan.