Van onze partner Accenture

Van startup naar scale-up. Hoe dan?!

11 september 2018 15:06

Beeld ©

Succesvolle kickstart achter de rug als ondernemer? Dan is snelle en effectieve opschaling de volgende stap. Maar groei gaat vaak gepaard met nieuwe uitdagingen en ingewikkelde vraagstukken.

In aanloop naar de Accenture Innovation Awards worden er verschillende Scale Up Academies georganiseerd, om de opschaling van startups te bevorderen. Tijdens deze academies worden onderwerpen als duurzaamheid en strategie besproken, maar er is ook ruimte voor praktisch advies. Recent vond er een Scale Up Academy over juridische zaken plaats, in samenwerking met advocatenkantoor Stibbe.

Scale Up Academy: Legal Workshop met Stibbe

Donderdag 30 augustus was een intensieve ochtend voor de ondernemers die deelnamen aan de Scale Up Academy. Advocaten gespecialiseerd in Intellectueel Eigendom, Belasting, Financiёn, Corporates en Werkgelegenheid adviseerden startups en scale-ups. Juridische vraagstukken werden beantwoord en er werd vooral diep ingegaan op hoe de ondernemers contact met advocaten kunnen voorkomen.  

Ook was Somnox, één van de finalisten van de Accenture Innovation Awards 2017, aanwezig om hun ervaringen te delen. De founders van deze startup vertelden onder andere over het aanvragen van een patent.

Startups en scale-ups die het voortouw nemen in innovatie worden voortdurend geconfronteerd met veranderende juridische uitdagingen. Zowel ondernemers aan het begin van hun startup-avontuur als ondernemers die toewerken naar een acquisitie of investeringsronde; Stibbe stond iedereen met een juridisch vraagstuk te woord. Met behulp van professionele kennis en jarenlange ervaring in het adviseren van diverse bedrijven, waaronder veel startups, bereidde het advocatenkantoor de ondernemers voor op hun volgende stap.

 

Scale Up Academy: Geef je bedrijf een jumpstart!

Elk bedrijf gaat door een aantal verschillende fases. Deze ontwikkelingen zijn uitdagend en een trage start is vaak niet gewenst. Ondernemers zijn vaak op zoek naar een manier om een kickstart te maken, maar hoe doe je dat? Om die vragen te beantwoorden, heeft Accenture als onderdeel van het Accenture Innovation Awards programma de Scale Up Academies in het leven geroepen. 

What’s next?

De volgende Scale Up Academy is de ‘Pitch Perfect’ workshop met Boom Chicago voor de Top 10 deelnemers per thema van de Accenture Innovation Awards 2018 ter voorbereiding op de halve finale. Daarop volgt nog een Scale Up Academy over Growth Hacking in oktober. Met al deze evenementen en mijlpalen zal de Accenture Innovation Awards 2018 uiteindelijk toewerken naar de Summit op 2 november.

Benieuwd naar de komende Scale Up Academies en de Accenture Innovation Awards 2018? Ga naar de website voor alle informatie en updates.