Deze startups lossen wereldproblemen op

01 juni 2018 18:46

Beeld ©

Startups presenteerden innovatieve oplossingen voor wereldproblemen tijdens Ideas From Europe in Den Haag. Welke startup won? En welke ideeën vond jij het beste?

Twaalf Europese startups deelden tijdens Ideas from Europe in Den Haag duurzame uitvindingen en oplossingen voor wereldwijde problemen. Van technologie die helpt om bijen gezond te houden tot apps die pesten op scholen tegengaan.

De startups deden hun pitches voor een volle Ridderzaal met wereldverbeteraars en bestuurders, onder wie Eurocommissaris voor het midden- en kleinbedrijf Elżbieta Bieńkowska en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. "Dit zijn goede voorbeelden van duurzame oplossingen voor wereldwijde uitdagingen", vond Bieńkowska.

Het Nederlandse Micreos werd als winnaar gekozen. De startup werkt aan slimme antibiotica die de goede bacteriën in je lijf met rust laten. Kijk onze reportage:

Stemmen op de beste ideëen
Welke van de oplossingen verdienen volgens jou extra ondersteuning? Stem hier op de startups

De startups met de hoogste beoordelingen krijgen via Ideas From Europe hulp van experts en stakeholders bij het ontwikkelen van hun oplossingen. 

In samenwerking met Den Haag ImpactCity.