Gala van de Wetenschap Gala van de Wetenschap

Gala van de Wetenschap

Anne-Mei The over dementie

Anne-Mei The over dementie

Tijdens het vierde Gala van de Wetenschap kwamen de grote namen uit de Nederlandse academische wereld bijeen. Met korte, toegankelijke lezingen boden ze een inkijkje in de opmerkelijke en veelbelovende ontwikkelingen op hun vakgebied. Zoals hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie Anne Mei The, over dementie. Klik op kop voor video.

Een doorsnee onderzoeker is Anne-Mei The niet. Van huis uit is zij cultureel antropoloog en sinds 2010 bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam. Voor haar bestseller 'In de wachtkamer van de dood' draaide ze twee jaar mee in een verpleeghuis. Haar idee├źn en initiatieven zijn bepaald gedurfd, vaak onontkoombaar en vooral vooruitstrevend. 

Voor haar meest recente boek Verlossers van god wierp ze dankzij talloze gesprekken met artsen een helder licht op de euthanasiepraktijk. De ervaringen uit de praktijk gebruikt ze in het wetenschappelijke veld, en haar wetenschappelijke inzichten zet zij om in praktijkoplossingen. Zij ontrafelt verborgen werelden achter complexe en aangrijpende onderwerpen als euthanasie, het naderende levenseinde, palliatieve zorg en dementie.

Bekijk hier de presentatie van Anne-Mei The: 

Vind hier meer info over het Gala van de Wetenschap 2017

Gala van de Wetenschap Gala van de Wetenschap