Video

Vrouwen moeten opkomen voor hun talent

Nicole Melchers • 08 maart 2016 22:29

De stand van zaken op het gebied van vrouwenemancipatie met Kajsa Ollongren, wethouder in Amsterdam en Sandra Lutchman, directeur van Talent naar de Top. Want er moet wat veranderen volgens deze twee dames die glazen plafonds breken in de politieke wereld?

Er wordt gespeculeerd over Kajsa Ollongren dat zij wel eens de eerste vrouwelijke minister-president kan worden. En dit sluit ze zelf in het gesprek met Paul van Liempt niet uit.

Sandra Lutchman licht toe hoe het kan dat de man/vrouw verhouding nog steeds niet ongeveer 50/50 is. Dit heeft te maken met de maatschappij waar we in leven, de organisaties en vrouwen zelf. Vrouwen moeten meer opkomen voor hun talent.

Kajsa Ollogren geeft aan dat als meer dan 50% van de vrouwen nog financieel afhankelijk is van de mannen, we nog niet genoeg geëmancipeerd zijn.  Een quotum instellen is een paardenmiddel, maar een betere verdeling komt niet vanzelf.

De dames sluiten af met een oproep aan alle Nederlandse vrouwen met een hoge functie: ‘Realiseer je dat je een voorbeeld bent. Goed voorbeeld doet volgen.’

Van Liempt Live is iedere werkdag van 22:00 uur tot 23:00 uur te zien op RTL Z, KPN en Vodafone op kanaal 11, Ziggo op 12 en CanalDigitaal op 13. Uitzending terugkijken? www.rtlz.nl/vanliemptlive