Aankondiging

Tas van reddingsvesten en rubberbootjes

05 oktober 2016 15:59

Beeld ©

Nieuwsshow in de vooravond van RTLZ. Met iedere werkdag van half zes tot half zeven nieuws, achtergronden en een tikje opinie. Vandaag gepresenteerd door Roland Koopman en gasten Vincent Everts en Frederique Dormaar.

Vandaag, 5 oktober, in Z Today:

Gemaakt door vluchtelingen

Nieuwe tas nodig? Koop er dan een met een verhaal. Studenten Floor Nagler en Didi Aaslund maken tassen van materialen die bootvluchtelingen in Griekenland hebben achtergelaten. En dat doen ze met vluchtelingen die uiteindelijk in Nederland zijn aangekomen. Vandaag starten ze een crowdfundactie via Kickstarter en hun organisatie No Mad Makers. Wij gingen er alvast eentje in elkaar zetten.

Vijandige overname

Een grote overname bij de verzekeraars. NN, het voormalige Nationale Nederlanden, wil Delta Lloyd hebben, en biedt 5 euro 30 per aandeel. 
Ingewikkelde materie, wij breken het op in drie vragen en Frederique Dormaar heeft de antwoorden daarop gezocht. 

Scheikunde

Nederland staat weer op de academische wereldkaart. De Groningse professor Ben Feringa won vandaag de Nobelprijs voor de scheikunde. Hij doet baanbrekend onderzoek naar miniscule motortjes. Oftewel, moleculaire nanotechnologie.

En verder hebben we het over huurwoningen in Amsterdam en Utrecht en kijken we naar software die zichzelf slimmer maakt.