We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

YouTube blokkeert 75 procent extremistische video's nog vóór publicatie

Bright • 02 augustus 2017 10:06 @Bright

YouTube blokkeert 75 procent extremistische video's nog vóór publicatie
Beeld © GettyImages

Het lukt YouTube steeds beter om video's met extremistische of terroristische inhoud automatisch te blokkeren. Drie van de vier video's met terroristische motieven werden verwijderd zonder tussenkomst van mensen.

Dat maakte YouTube dinsdag bekend. Het succes is te danken aan de ontwikkeling van zelflerende computersystemen. Door inzet van machine learning worden ongewenste beelden steeds beter en sneller ontdekt.

Op YouTube wordt elke minuut ruim 400 uur aan beeldmateriaal geüpload. De videosite van Google werkt voor het bepalen welke content geblokkeerd moet worden ook samen met organisaties die zich bezighouden met het bestuderen en bestrijden van onder meer radicalisering, terrorisme en haat zaaien.

Racistische video's

YouTube gaat ook strenger optreden tegen filmpjes die volgens de huidige regels niet illegaal zijn, maar wel als potentiële bedreiging worden bestempeld. Video's met bijvoorbeeld een controversiële godsdienstige of racistische boodschap krijgen een aparte plaats, die moeilijker te vinden is.

Ook stuurt YouTube sinds kort gebruikers die zoeken naar terreurvideo's automatisch door naar video's met juist een tegenovergestelde anti-terroristische boodschap.

Volg Bright op Twitter voor meer technieuws

Bron • Bright

Gerelateerde artikelen