Tech

YouTube-app krijgt chatfunctie om makkelijk video's te delen

Bright • 08 augustus 2017 09:08 @Bright

YouTube-app krijgt chatfunctie om makkelijk video's te delen
Beeld © YouTube

YouTube heeft een chatfunctie aan zijn mobiele apps toegevoegd. Gebruikers kunnen nu direct naar contactpersonen video's sturen en berichten of linkjes uitwisselen, zonder de app te verlaten. Daarmee gaat videoplatform de strijd aan met Facebook.

Na de chatfunctie de afgelopen maanden in Canada te hebben getest, maakt Googles videodienst de chatfunctie beschikbaar in de YouTube-apps voor iOS en Android in andere landen. Dat maakte Google maandagavond bekend.

Concurreren met Facebook

YouTube wil dat gebruikers ook privégesprekken gaan voeren op het eigen platform, in plaats van via andere chatapps of via openbare comments onder de filmpjes.

Met de berichtendienst gaat Google in feite de strijd aan met Facebook, dat met WhatsApp en Messenger de populairste chatdiensten in handen heeft. Facebook wil ook steeds meer een plek worden voor het bekijken van video. Zo werkt het sociale netwerk aan eigen videoseries.

Groepschat

De chatfunctie is beschikbaar via het tabblad Shared in de YouTube-apps. Om een chat te beginnen deel je eerst een video, waarna je tekst, emoji, linkjes en andere video's kunt sturen. Delen van foto's kan nog niet. Deel je een video met meerdere personen, dan ontstaat een groepschat.

Als je naar beneden scrollt tijdens het chatten blijft de YouTube-video bovenaan zichtbaar. Het is nog onduidelijk wanneer de chatfunctie op de YouTube-site te gebruiken is.

Volg Bright.nl op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright.nl

Gerelateerde artikelen