We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

Video: na de robotstofzuiger is er nu de robotramenwasser

Bright • 07 september 2017 09:05 @Bright

Video: na de robotstofzuiger is er nu de robotramenwasser
Beeld © Bright.nl

Het stofzuigen van ons huis en het maaien van ons gras konden we al aan een robot overlaten, maar de Windowmate kan je nu ook al het lappen van de ramen uit handen nemen.

Deze Windowmate rijdt met 1,5 cm per seconde over je raam om hem schoon te vegen. Dat houdt hij op een opgeladen accu negen minuten vol, wat genoeg moet zijn voor de meeste ramen. Bij de goedkope versie (450 dollar) moet je eerst zelf schoonmaakmiddel op de ruit doen, bij de duurdere versie (900 dollar) doe je het middel in de robot en doet hij verder alles zelf.

De Windowmate is te koop in Japan, maar wanneer hij in Europa op de markt komt, is nog niet bekend. Bright zag hem in actie tijdens techbeurs IFA in Berlijn:

Lees ook: de top 5 nieuwe gadgets van IFA 2017
 

Bron • Bright

Gerelateerde artikelen