We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

'Ultralicht vliegtuig' van Google-oprichter eind dit jaar te koop

Daniël Verlaan • 24 april 2017 15:09 @danielverlaan

'Ultralicht vliegtuig' van Google-oprichter eind dit jaar te koop
Beeld © Kitty Hawk

Hij heeft nog geen prijs, maar het 'ultralichte vliegtuig' van startup Kitty Hawk is voor het einde van dit jaar te koop. Het voertuig is gemaakt om over het water te vliegen.

Kitty Hawk wordt gefinancierd door Google-oprichter Larry Page en kwam in de zomer van vorig jaar voor het eerst in het nieuws. Toen werd duidelijk dat Page in het geheim met twee startups aan een vliegende auto en een soort drone werkt.

Drijvende drone

Die drone blijkt het voertuig van Kitty Hawk te zijn, dat dezelfde naam draagt. Het prototype, waar nu beelden van zijn gepubliceerd, ziet eruit als een grote drone met een drijvend onderstel. Het uiteindelijke design wordt nog wat opgeknapt, belooft Kitty Hawk.

Je hebt overigens geen vliegbrevet of rijbewijs nodig om met de drone te vliegen. De enige eis die het bedrijf stelt is dat je bij onbewoonde gebieden boven het water vliegt. Ook mag je er niet mee boven land vliegen of in de stad.

Wat kost hij?

Om het voertuig te kopen moet je eerst een driejarig abonnement afsluiten bij het bedrijf. Daarvoor betaal je 100 dollar en krijg je een korting van 2000 dollar op de aanschafprijs. De prijs wordt later dit jaar door Kitty Hawk bekendgemaakt.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen