Tech

Time Warner wil series maken voor Snapchat

19 juni 2017 20:29

Time Warner wil series maken voor Snapchat
In maart ging Snap naar de beurs. Beeld © EPA

Time Warner, het Amerikaanse entertainmentbedrijf, gaat samenwerken met Snap, het bedrijf achter Snapchat. Het wil onder ander speciale content maken.

Via Snapchat moeten binnenkort meer televisieseries te zien zijn. Financiële details over de deal werden niet gemeld, maar volgens ingewijden gaat het om een bedrag van 100 miljoen dollar.

Aandacht jongeren

Als onderdeel van de overeenkomst zullen filmstudio Warner Bros, betaalzender HBO en televisiedivisie Turner, die onderdeel zijn van Time Warner, adverteren via Snapchat, om daarmee vooral bij jongeren onder de aandacht te komen. 

Vorig jaar maakte Snapchat al een deal met Disney voor een serie. Het was de eerste serie die verticaal op het smartphonescherm werd getoond. Volgens Disney zouden de Snapchat-series voor een 'unieke en meeslepende ervaring' rond hun shows en merken zorgen.

Drie shows per dag

Time Warner verwacht voor het einde van het jaar drie shows per dag in de lucht te hebben. Momenteel laat Snapchat één show per dag zien. Deze duurt tussen de drie en vijf minuten.Snap werkte ook al met mediabedrijven ESPN, NBC, BBC en Discovery Networks.

Bron • RTL Z / ANP

Gerelateerde artikelen