Tech

Test: Glas nieuwe Samsung Galaxy-telefoons breekt opvallend snel

15 mei 2017 09:28

Test: Glas nieuwe Samsung Galaxy-telefoons breekt opvallend snel
Beeld © Getty Images

Samsung wordt achtervolgd door problemen met de Galaxy-smartphones. Het glas van de nieuwe modellen, de S8 en S8+, blijkt erg snel te breken als je ze laat vallen.

Dat blijkt uit een test van Europese consumentenorganisaties. Die voerden valproeven uit met de telefoons in een valtrommel, waarbij de toestellen 80 centimeter vallen op een hard oppervlak. 

Na vijftig keer vallen waren de toestellen eigenlijk al te gehavend om door te gaan met de test. Het glas van de twee toestellen was zwaar beschadigd, terwijl de meeste andere toestellen de valproef honderd keer konden doorstaan met alleen wat krasjes of deukjes. 

iPhone en Huawei doen beter

Concurrenten van de Samsung Galaxy S8 en S8+, zoals de iPhone 7 en de Huawei P9, waren nog in redelijke staat na de test. Dit gold ook voor de populaire Samsung Galaxy S7, de voorganger van de S8.

De problemen met de S8 en S8+ zijn een nieuwe tegenvaller voor Samsung, omdat de nieuwe paradepaardjes de problemen met de Galaxy Note 7 - die kon ontploffen door een te grote batterij - moesten doen vergeten.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen