Tech

Stinkt je collega? Deze gadget geeft hem een waarschuwing

Bram van Dijk • 13 juli 2017 09:07 @ikbenbrampuntnl

Stinkt je collega? Deze gadget geeft hem een waarschuwing
Beeld © Kunkun Body

Japanners hebben een apparaatje ontwikkeld voor collega's met onfrisse oksels. Het moet de 'sumehara' tegengaan, het Japanse woord voor geurintimidatie.

Niets is zo vervelend als een geurende collega naast je. Want hoe vertel je het zonder hem of haar te beledigen? Een Japans bedrijf heeft daar nu een gadget voor uitgevonden. De Kunkun Body is een kleine apparaatje dat eruitziet als een stemrecorder. Maar in plaats van geluid vangt het luchtjes op.

Achter het oor

Je moet er wel zelf moeite voor doen om te ontdekken of er een luchtje om je heen hangt. De Kunkun Body moet even achter het oor, onder de oksel of onder de voet worden gehouden, zodat het 't zweetpercentage en andere geurtjes kan opvangen. Een app geeft aan wat de geurscore is.

Alleen in Japan

Voorlopig is de gadget alleen nog via een Japanse crowdfundingcampagne te bestellen, voor omgerekend 232 euro, schrijft The Guardian. Dat het juist een Japanse uitvinding is, is niet zo opmerkelijk, aangezien de Japanners een woord hebben uitgevonden voor 'geurintimidatie': sumehara.

Bron • RTL Z / Bram van Dijk

Gerelateerde artikelen