We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

Soundcloud gered van ondergang met financiële injectie

12 augustus 2017 08:44

Soundcloud gered van ondergang met financiële injectie
Mede-oprichter Alex Ljung stapt op Beeld © Getty

Het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek stopt samen met zakenbank Raine Group 170 miljoen dollar in Soundcloud. Daarmee wordt de onlinemuziekdienst gered van de ondergang. De topman moet wel opstappen.

Het opstappen van ceo en medeoprichter Alex Ljung is een van de voorwaarden die verbonden zijn aan de investering. Hij wordt vervangen door Kerry Trainor, voormalig hoofd van onlinevideodienst Vimeo. Ook moet Soundcloud zijn strategie veranderen en minder de concurrentie aangaan met grotere rivalen als Spotify en Apple Music.

Overnames

Soundcloud telt meer dan 175 miljoen gebruikers, maar kampte met ernstige financiële problemen. Eerder dit jaar gaf de in Berlijn gevestigde onlinemuziekdienst nog aan te vrezen voor zijn voortbestaan.

Sinds eind vorig jaar deden vele verhalen de ronde: eerst toonde Spotify interesse in het bedrijf, later leek ook Google een overname te overwegen. 

Betaalde dienst

Na de lancering in 2008 werd Soundcloud al snel het populairste platform voor amateurs en semi-professionele artiesten om muziek te uploaden. Veel deejays beginnen hier met het verspreiden van hun werk. Sinds maart biedt het bedrijf ook in Nederland een betaalde dienst aan.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen