We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

Sommige Chrome-gebruikers hebben last van storing bij Google

17 maart 2017 12:28

Sommige Chrome-gebruikers hebben last van storing bij Google
Beeld © Bloomberg

De zoekmachine van Google is samen met de e-maildienst Gmail en clouddienst Drive voor sommige Chrome-gebruikers onbereikbaar. De storing zou zijn veroorzaakt door een exerpimentele technologie in de browser.

Dat blijkt uit meldingen die op de website Allestoringen worden gedaan.

Google doet op dit moment onderzoek naar de storing. "Google-engineers doen onderzoek naar een probleem waardoor een klein aantal gebruikers in Europa geen verbinding krijgt met sommige Google-diensten", laat een woordvoerder weten.

Experimenteel protocol

De storing is vanochtend begonnen en op dit moment heeft alleen effect op sommige Chrome-gebruikers. Volgens International Business Times is een experimenteel protocol in de Chrome-browser de boosdoener.

Het zou gaan om het experimentele QUIC-protocol, een technologie die de Chrome-browser sneller maakt. 

Mocht je last hebben van de storing, dan kun je de problemen verhelpen door naar chrome://flags/ te surfen en QUIC uit te schakelen.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen