We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

Precisielandbouw krijgt proeftuin

14 februari 2017 11:45

Precisielandbouw krijgt proeftuin
Een drone in de kas van Bunnik Plants

Er komt een proeftuin waar geëxperimenteerd kan worden met precisielandbouw. Dat wordt een vrijplaats voor uitvindingen, nieuwe technologieën en protoypes die bijdragen de landbouw efficiënter en duurzamer te maken.

Het ministerie van Economische Zaken steekt er de komende vier jaar 2 miljoen euro in. Het bedrijfsleven komt mogelijk met 8 miljoen over de brug.

Het gaat  bijvoorbeeld om drones die plantenziektes opsporen, methodes die zorgen dat er veel minder gif gespoten moet worden, landbouwrobotjes, sensoren die zorgen voor geautomatiseerd bemesten en besproeien. In de proeftuin kunnen deze nieuwe vindingen worden getest en worden doorontwikkeld. Het wordt daarmee ook een etalage waar boeren in kunnen rondneuzen wat voor hen geschikt is.

Volgens staatssecretaris Van Dam is het nodig om te zorgen dat de Nederlandse landbouw haar wereldwijde koppositie behoudt. 

Gerelateerde artikelen