We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

Nederlanders ontwikkelen megasnel wifi met lichtstralen

Bright • 17 maart 2017 13:39 @Bright

Nederlanders ontwikkelen megasnel wifi met lichtstralen
Beeld © AFP

Het is wetenschappers van de TU Eindhoven gelukt om een bijzonder snel wifi-netwerk te creëren, gebaseerd op infraroodlicht.

Een draadloos netwerk dat infraroodlicht gebruikt kan meer dan honderd keer sneller zijn dan gewone wifi-netwerken, melden onderzoekers van de TU Eindhoven.

De wetenschappers gebruikten infraroodlicht dat met speciale roosters vanaf het plafond met meerdere golflengtes werd uitgestraald. Daardoor kreeg elk apparaat een eigen frequentie.

Niet door de muren

Dankzij de roosters wisten de Eindhovense wetenschappers hogere datasnelheden te halen. Bovendien werkt de technologie energiezuiniger dan bij eerdere onderzoeken naar infraroodnetwerken. De technologie zou onder meer voor slimme apparaten in huis zijn te gebruiken. Een probleem is wel dat de lichtsignalen niet door muren heen gaan.

Hoogleraar Ton Koonen verwacht dat het nog vijf jaar duurt voordat de technologie geschikt is voor gebruik door consumenten. Hij denkt dat videobeeldschermen, laptops en tablets als eerste apparaten dit nieuwe type draadloze netwerk zullen ondersteunen.

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV elke week op RTL Z.

Bron • Bright.nl

Gerelateerde artikelen