We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Tech

Nauwelijks af te lezen klok met zwevende wijzer is Kickstarter-hit

Bright • 17 februari 2017 12:53 @Bright

Nauwelijks af te lezen klok met zwevende wijzer is Kickstarter-hit
Beeld © Flyte

Een klok, bestaande uit een houten plaat en een metalen balletje dat daarboven zweeft, heeft via Kickstarter ruim 242.000 dollar opgehaald.

Met behulp van een app kunnen gebruikers van de STORY-klok bepalen in welk tempo het metalen balletje (volgens de makers een metafoor voor onze planeet die om de zon beweegt) de klok rond gaat. Het balletje kan elke minuut een ronde maken, maar het is ook mogelijk om de cirkelbeweging in een jaar te voltooien.

"STORY is meer dan alleen een klok", schrijft maker Flyte over de klok. "Het is een unieke manier om tijd te visualiseren." En blijkbaar zijn er meer mensen die er zo over denken. Flyte had zich ten doel gesteld om 80.000 dollar bijeen te brengen via Kickstarter en heeft dat bedrag binnen een mum van tijd binnen gehengeld.

Flyte, dat eerder een zwevende designlamp ontwierp, verwacht de klok in november van dit jaar te kunnen leveren aan de mensen die het project financieel ondersteunen met een bedrag van 399 dollar of meer. Het project financieren kan nog tot en met 1 april.

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV elke week op RTL Z

Bron • Bright.nl

Gerelateerde artikelen