Tech

Het grootste VR-pretpark van Europa is in Eindhoven

Bram van Dijk • 25 mei 2017 11:06 @ikbenbrampuntnl

play 13 min

Het voelt alsof je de lift naar een poolcafé pakt, maar deze lift leidt naar het VR-walhalla van Europa. Het Enversed Virtual Reality Center in Eindhoven zit boordevol originele zelfontwikkelde games.

Nu de VR-hype een beetje is gaan liggen, is het wachten op de toepassingen. In Eindhoven kan je je hart ophalen en is VR - voor het eerst - ook nog eens gezellig.

"VR is van nature redelijk eenzaam", zegt Sander Winters, mede-oprichter van Enversed. "Je zet een bril op en je bent compleet weg van de wereld. Hier willen we het juist gebruiken om te verbinden met elkaar."

Per VR-kamer spelen twee mensen met of tegen elkaar. Het is zelfs mogelijk om alle negen kamers aan één spel te verbinden, waardoor er een negen tegen negen sneeuwballengevecht kan losbarsten.

Alternatief voor lasergamen

Daarmee wordt VR ineens een uitje. Zoals je met vrienden of collega's gaat bowlen, kan je nu VR-kamers huren. "Je kunt het vergelijken met lasergamen, bowlen of karten. Maar we zitten op een wat hoger niveau, omdat we technisch vooruitstrevend zijn", zegt Winters.

Daar komt bij dat een bowlingbaan altijd hetzelfde blijft en de games elke maand wisselen.

Eigen VR-games

Bijzonder is dat alle VR-games in hetzelfde gebouw ontwikkeld zijn. Naast de evenementenhal is er namelijk ook een productiebureau. Deze spellen zijn bijzonder creatief: zo is er een roeispel waarbij je ook daadwerkelijk op een roeiapparaat moet gaan zitten. Enversed werkt nu zelfs aan een VR-beleving voor parasailing, inclusief echt parasailingpak. 

Het centrum is ondertussen een klein half jaar open en de zaken gaan goed, zegt Winters. Hij kan zelfs al vooruitkijken. "Over vijf jaar willen we dat dit het hoofdkwartier is van een keten. We willen meerdere Enversed Centers gaan openen, liefst over de hele wereld. En alles wat daar te beleven valt, wordt hier ontwikkeld."

Bron • RTL Z / Bram van Dijk

Gerelateerde artikelen