Tech

Coolblue opent 'XXL'-winkel en wordt een beetje zoals MediaMarkt

Bram van Dijk • 24 november 2017 16:07 @ikbenbrampuntnl

play 13 min

Coolblue opent vandaag een grote nieuwe winkel. Bij Coolblue XXL kunnen klanten meer dan duizend producten zien en uitproberen. Het bedrijf wil het komende jaar de aanwezigheid in de winkelstraat gaan vergroten.

Werkt het geluid van de video niet goed? Stop dan je oortjes in het apparaat, dan werkt het wel. Excuus!

Coolblue XXL werd vandaag op Amsterdamse Zuidas geopend. Coolblue heeft al negen winkels in Nederland en België, maar dat zijn voornamelijk afhaalpunten, waarbij weinig te zien was.

"Als een klant dan een product wil vasthouden, moet een medewerker naar de opslag lopen en daarna uitpakken", zegt Pieter Zwart, directeur van Coolblue.

Geen heggenscharen

Dat is vooral het geval bij apparaten zoals tv's en koptelefoons. Daarom zijn dit ook de producten die worden getoond in de winkel. "Zodat je het van dichtbij kan bekijken, aanraken, horen, proeven. Wat je ook maar wil."

De winkel heeft zes productgroepen: laptops, witgoed, smartphones & tablets, audio, tv's en koffie. Coolblue focust zich dus op elektronica en niet op het assortiment aan tuingereedschap, keukengerei en rugzakken.

Of dit een aanval is op de MediaMarkt, wil Zwart niet echt reageren. "Wij vallen niemand aan, we proberen juist mensen te helpen. En dat doen we op een typisch blauwe manier."

XXL is zo groot nog niet

De winkel op de Amsterdamse Zuidas is vijf keer groter dan de huidige Amsterdamse winkel. Toch valt de 1700 vierkante meter wel mee. Zo heeft de MediaMarkt in Rotterdam ruim 7000 vierkante meter.

De Coolblue XXL-winkel in Den Haag, die volgende maand opent, is wel weer anderhalf keer zo groot dan de Amsterdamse winkel.

In de serie Binnenkijken bij techreuzen ging RTL Z eerder dit jaar op bezoek bij Coolblue in Rotterdam.

Bron • RTL Z / Bram van Dijk

Gerelateerde artikelen