Tech

Tesla's spectaculaire Model X is klaar: luxe SUV met vleugeldeuren

Bright • 30 september 2015 09:21 @Bright

Beeld ©

Tesla heeft het definitieve model van zijn Model X met zeven zitplaatsen gepresenteerd. Opmerkelijke auto, fors prijskaartje.

De Tesla Model X liep de afgelopen jaren meermaals vertraging op, maar hij gaat nu eindelijk in productie. Tesla kondigde woensdagochtend de luxe SUV aan. Onder de motorkap is hij gelijk aan de Model S, maar hij is flink groter, met 7 zitplaatsen.

Vleugeldeuren
Het opvallendst zijn natuurlijk de vleugeldeuren die omhoog openen. Net als de DeLorean, bekend van Back To The Future, en de Mercedes AMG SLS. Met sensoren meet de auto of je genoeg ruimte aan beide kanten hebt om met een druk op de knop de deuren te openen. Volgens Tesla is slechts 31 cm aan beide kanten voldoende.

Thumbnail

Er is heel veel ruimte in de Model X. Volgens Tesla-medewerkers kan je er een surfplank in kwijt. Dit is duidelijk een auto voor grote gezinnen (Tesla-ceo Elon Musk heeft zelf vijf zonen). Tesla claimde bij de presentatie dat de Model X de grootste voorruit tot nu toe in een auto zou hebben. Ook is de luchtkwaliteit in de auto veel beter dan bij andere auto's dankzij effectievere filters.

17 inch touchscreen
De Model X heeft een 17 inch touchscreen op het dashboard en een audiosysteem met liefst 560W en 17 speakers. Op een volle accu haal je ruim 400 km. Er komt ook een versie met de P90D-motor, waarmee je in 3 seconden op de 100 km/u zit, zoals Daniël maandagavond in Bright TV demonstreerde.

De Model X is een auto voor een kleine groep mensen vanwege zijn hoge prijs. Hij kost in de VS 132.000 dollar (117.000 euro). Ook in Nederland is de auto al te reserveren met aanbetaling van 4000 euro. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Tesla werkt ook aan een goedkoper model, de Model 3, die zo'n 31.000 euro gaat kosten. De productie van Model 3 moet over twee jaar starten.

Lees ook
Zo ziet de Nederlandse Tesla-fabriek er van binnen uit

Via Bright.nl. Elke maandag om 22.30 uur Bright TV op RTL Z