Tech

'Facebook breidt like-knop uit met emoji's'

Bright • 08 oktober 2015 16:28 @Bright

Beeld © Engadget

De nieuwe knop van Facebook om je medeleven te betuigen, is geen dislike- of respectknop. Naast de gewone like gaat Facebook nu testen met het toevoegen van emoji's om te zeggen wat je ergens van vindt.

Facebook zou morgen al beginnen met het testen van zijn nieuwe Reactions-functie onder de eerste gebruikers in Ierland en Spanje, meldt Engadget. Daarbij komt er een keuze uit meerdere emoji's om specifieke gevoelens te uiten. Ze verschijnen naast de like-knop.

De emoji's bieden meer opties om zonder iets te hoeven schrijven een reactie achter te laten. Dat is bijvoorbeeld van toegevoegde waarde bij negatieve berichten, waarbij een 'like' niet gepast voelt. De emoji's zouden zowel bij berichten van gebruikers als op Facebook-pagina's van bedrijven komen te staan. Wanneer de Reactions-functie in andere landen wordt getest, is volgens Engadget nog niet bekend.

Geen 'dislike'
Er gaan al langer geruchten dat Facebook meer opties dan alleen de like-knop wil bieden. Facebook-baas Mark Zuckerberg liet onlangs al weten dat er een extra knop komt waarmee je medeleven en respect kunt betuigen. Een dislike-knop voor negatief sentiment komt er volgens hem niet. "Je wilt niet iets belangrijks op Facebook delen om vervolgens iemand te hebben die het gaat disliken."

Today we're launching a test of Reactions -- a more expressive Like button. The Like button has been a part of...

Posted by Mark Zuckerberg on donderdag 8 oktober 2015

Bron • Bright / Tonie van Ringelestijn