Tech

Utrechter kan inchecken met ov-chipkaart in zijn arm: 'Ik vond het leuk om te proberen'

Martin Bruining • 13 juli 2016 18:00 @MartinBruining

Van Oudenaarden probeerde zijn chip direct uit. Beeld © Tom van Oudenaarden

Hoe handig zou het zijn als je ov-chipkaart niet meer uit de portemonnee hoeft te halen? Utrechter Tom van Oudenaarden leeft al in de toekomst. Twee weken geleden plaatste hij de chip in zijn arm, waarmee hij kan inchecken bij het ov.

De OV-chipkaart is niet de eerste chip die Tom van Oudenaarden in zijn lichaam heeft. De piercer uit Utrecht kan naar eigen zeggen ook de deur van zijn auto en van zijn winkel openen met een chip in zijn lijf. "Ik wil het nu met meer dingen doen. Ik ben begonnen met de OV-chipkaart", vertelt hij aan RTL Nieuws. 

Door de poortjes

Twee weken geleden implanteerde hij de chip uit zijn anonieme ov-chipkaart in zijn arm. Direct na het implanteren ging hij met zijn arm nog in het verband, naar het station en maakte dit filmpje: 

"Het was heel gaaf om het eindelijk te proberen. Ik ben er vanaf december mee bezig geweest om te zorgen dat het lukt en veilig is." 

Pijnlijk

Het implanteren was 'echt niet tof', zegt Van Oudenaarden. "Er zit een schijf van 3,5 centimeter breed en 6 millimeter hoog in mijn arm." 

Thumbnail

De chip zorgde twee weken geleden (foto links) voor een flinke bult. Die is inmiddels een beetje weggezakt.

Of hij ook echt mag reizen met de 'kaart' is nog even de vraag. Hij heeft de chip alleen getest bij de poortjes op het station en niet bij een controleur in de trein. "Ik weet dus nog niet of de conducteur hem kan lezen."

Ander vervoersbewijs mee

Van Oudenaarden zegt contact te hebben gehad met NS en Trans Link Systems, het bedrijf achter de ov-chipkaart. 

De webcare-afdeling van NS heeft aan hem laten weten dat het is toegestaan, mits de conducteur kan controleren of hij is ingecheckt en akkoord gaat met het vervoersbewijs.

Een woordvoerder van NS verwijst door naar Trans Link. Daar zeggen ze bekend te zijn met het verhaal. "Hij is wel heel vooruitstrevend. Maar omdat hij op een anonieme kaart reist, is er bijvoorbeeld geen pasfoto nodig", zegt een woordvoerder. "We hebben hem wel geadviseerd om ook nog een ander vervoersbewijs mee te nemen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron • RTL Nieuws / Martin Bruining