Tech

'Zuckerberg heeft team dat zijn Facebook-profiel bijhoudt'

Daniël Verlaan • 19 januari 2017 10:34 @danielverlaan

Zuckerberg tijdens de Mobile World Congress in 2015 Beeld © Getty

Als de ceo van één van de belangrijkste bedrijven ter wereld heb je het hoogstwaarschijnlijk te druk om je Facebook-profiel bij te houden. Zo ook Mark Zuckerberg, die hulp krijgt van een groot team om zijn profiel te vullen met berichten en foto's.

Dat blijkt uit een verhaal van Bloomberg, dat zich baseert op verschillende anonieme bronnen. Een klein deel van zijn team helpt Zuckerberg met het schrijven en plaatsen van berichten. Daar staat hij bekend om: 'Zuckerberg' reageert regelmatig op de vragen van andere Facebook-gebruikers.

Het grootste deel van het team, twaalf mensen, is vooral bezig met het modereren van reacties. Vervelende haatzaaiende berichten worden verwijderd en ook alle spam wordt van zijn pagina gehaald. 

Fotografen

Dan heeft Zuckerberg nog een handjevol professionele fotografen die hem vastleggen: als hij gaat joggen, zijn verjaardag viert of als hij naar de rodeo gaat. Volgens Vanessa Chan, woordvoerder bij Facebook, is het sociale netwerk een 'gemakkelijke manier' voor ceo's om met verschillende doelgroepen te verbinden.

De afgelopen zeven jaar is Zuckerberg veel meer gaan delen van zijn persoonlijke leven op Facebook. Dat heeft een reden: hij werd in 2010 bekritiseerd omdat hij te weinig zou plaatsen op zijn eigen sociale netwerk, waar delen juist centraal staat.

Bron • RTL Z / Daniël Verlaan