Tech

Gerommel bij Twitter houdt aan: vijf topmannen weg

Bright • 25 januari 2016 09:02 @Bright

Beeld ©

Het blijft rommelen bij Twitter. Afgelopen weekend verlieten vier topmensen van Twitter en de baas van Vine het bedrijf.

Dat laat mede-oprichter en huidig ceo van Twitter, Jack Dorsey, weten op het sociale platform. Dat doet hij met een screenshot met tekst, waarin hij meer ruimte heeft om het uit te leggen dan het Twitter-limiet van 140 tekens.

Topmensen vrijwillig weg
Dorsey benadrukt dat de bestuurders allemaal vrijwillig zijn vertrokken. Bij Twitter gaat het om Alex Roetter (techniek), Skip Schipper (human resources), Katie Stanton (media) en Kevin Weil (productleider). Ook de baas van Vine, Jason Toff, is vertrokken. Op Twitter laat hij weten naar Google te vertrekken om aan virtual reality te werken.

Twitter verliest dus in één klap een handvol mensen met hoge functies binnen het bedrijf. COO Adam Bain krijgt het de komende tijd een stuk drukker, hij neemt de mediatak en human resources op zich. Product en techniek zullen geleid worden door technisch directeur Adam Messinger.

Onrust bij Twitter
Het is al langere tijd onrustig bij Twitter. Het lukt het bedrijf maar niet om winst te maken, terwijl de omzet blijft stijgen. Afgelopen zomer stapte ceo Dick Costolo op, waarna Jack Dorsey de leiding kreeg. In oktober van vorig jaar werden 336 werknemers ontslagen, omdat het bedrijf volgens Dorsey 'sneller kan handelen met een kleiner team'.

Er moeten een aantal vernieuwingen komen die de gebruikerservaringen verbeteren. De eerste update is Moments, waarbij Twitter de beste tweets in foto’s en video’s rond belangrijke gebeurtenissen selecteert. Dat moet overzichtelijkheid bieden voor mensen die niet door een lange stroom berichten willen gaan. Ook is Twitter mogelijk van plan het aantal tekens uit te breiden van 140 naar 10.000.

Bron: Bright.nl

Bron • Bright.nl / Rutger Otto