Tech

Tesla Model 3 kun je al kopen voordat je hem hebt gezien

Bright • 24 maart 2016 16:19 @Bright

Beeld © Getty

In Nederlandse Tesla-winkels is de 'goedkope' Model 3 op 31 maart al te reserveren, hoewel de presentatie pas een halve dag later in de VS plaatsvindt.

Tesla presenteert volgende week zijn Model 3, die met een prijskaartje van 35.000 euro de eerste 'Tesla voor de massa' wordt. De presentatie van de auto vindt plaats op 31 maart Amerikaanse tijd (1 april 's ochtends vroeg in Nederland). 

Tesla-eigenaren krijgen voorrang
De nieuwe auto is op 31 maart overdag al te reserveren in een van de acht Nederlandse Tesla-winkels, zo meldt Tesla donderdag. Het online reserveren begint wel pas op het moment dat de presentatie van de auto is gestart (1 april, 05:30 Nederlandse tijd).

Volgens Tesla krijgen huidige Tesla-eigenaren bij de reserveringen voorrang: "Dit betekent dat het al hebben van een Model S of Model X de snelste manier is om een Model 3 te bezitten."

De productie van Model 3 start pas eind 2017. "We beginnen met leveren in Noord-Amerika aan de westkust, om vervolgens richting het oosten te bewegen. We voeren de productie op en gaan daarna beginnen met leveren in Europa. Het is niet mogelijk om tegelijkertijd naar alle regio’s te verschepen omdat regelgevers in elk deel van de wereld verschillende productie-eisen hebben."

Model S en X
De Model 3 is net als de Model S een sedan, maar hij wordt zo'n 20 procent kleiner. Ook komt er een crossover-model: een combinatie van een stationwagen en SUV. In Bright TV op RTL Z zag je deze week de Nederlandse lancering van de luxere Tesla Model X, met vleugeldeuren, die circa 95.000 euro kost.

Bron • Bright.nl