Tech

Wat gaat harder: een Tesla Model S of een vliegtuig?

Saskia van Huijgevoort • 04 april 2016 12:20 @Saskia_vanH

Beeld © Tesla

Het was een nek-aan-nekrace: het oudere, meest recente Tesla Model S versus een vliegtuig. Wie is sneller? De autofabrikant nam de proef op de som liet zijn auto tegen een Boeing 737 racen.

Een slimme marketingactie, want de nieuwe Tesla Model S  gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in drie seconden. Een vliegtuig doet daar iets langer over, alhoewel zijn topsnelheid iets hoger ligt dan die van de elektrische auto.

De race was nipt, is te zien op de video. Na 3 kilometer werd topcoureur ​Tony d’Alberto vlak voor de eindstreep verslagen door de Boeing. De race werd gehouden op het vliegveld in het Australische Avalon. 

Nieuw kampioenschap
Volgend jaar start er ook een nieuw race-kampioenschap met de elektrische Tesla Model S, op bekende racecircuits. In navolging van de Formule E, het kampioenschap van elektrische sportwagens, komt er een race-serie met Tesla-sedans. De organisatie onderhandelt met bekende circuits waaronder Barcelona, Donington Park en Nürburgring.

De Model 3 van Tesla kwam vorige week wereldwijd in de media als de eerste elektrische auto voor de massa. De auto rijdt 350 kilometer op een accu en kost 35.000 dollar. Voordat de auto überhaupt gepresenteerd werd, waren er 180.000 auto's gereserveerd door fans. Zij kunnen de vierwieler pas over zo'n anderhalf jaar in de winkel ophalen.

Bron • RTL Z