Tech

Veilig chatten met Signal kan nu ook vanaf desktop

Bright • 08 april 2016 15:56 @Bright

Beeld ©

De desktopversie van beveiligde chat-app Signal, die elke dag door NSA-klokkenluider Edward Snowden wordt gebruikt, is nu voor iedereen te downloaden.

Signal had al apps voor Android en iOS, de desktop-versie was echter alleen nog als bèta voor genodigden te gebruiken. Dat verandert vandaag: Signal is als app in de Chrome Web Store verschenen. Daarmee kunnen gebruikers vanuit de Chrome-browser met contactpersonen op Signal chatten.

Open source
De app is open source, zo kunnen gebruikers zelf controleren hoe de app in elkaar zit en of dat veilig is. De broncode van Signal staat op GitHub. Omdat het om een Chrome-app gaat, werkt Signal voor desktop voor zowel Windows als Mac.

Toch heeft de app nog niet alle functies van de mobiele apps. Het versturen van tekst, foto’s en video’s kan wel, maar het aanmaken van groepsgesprekken is nog niet mogelijk. Bestaande groepen zijn in de app dan wel weer beschikbaar.

WhatsApp
Net zoals dat met WhatsApp voor web gebeurt, moet Signal voor desktop gekoppeld worden aan de mobiele versie van de app. En net als bij WhatsApp kan dat in eerste instantie alleen met de Android-app; ondersteuning voor iOS volgt nog.

WhatsApp introduceerde deze week end-to-end-encryptie voor alle vormen van communicatie, waardoor alleen de ontvanger het berichtje kan lezen of foto kan inzien. WhatsApp gebruikt daarvoor de technologie achter Signal.

Bron: Bright.nl. Kijk elke maandag Bright TV op RTL Z.

Bron • Bright.nl