Tech

LiveNation gaat concerten in virtual reality uitzenden

Daniël Verlaan • 09 mei 2016 11:17 @danielverlaan

Beeld © Getty

Evenementenorganisator LiveNation gaat concerten opnemen in 360 graden. Dan kun je vanaf je luie bank met een virtualrealitybril de concerten van je favoriete artiesten bekijken.

Geen stelletje dat innig staat te schuren op jouw favoriete nummer. Geen lauw bier in een plastic glas waar je 3 euro voor betaalt. En niet al die telefoons die elke scheet van de artiest moeten registeren. Het zijn allemaal voordelen van een concert in virtual reality bekijken. Doe je bril en koptelefoon op en je kunt elk concert bekijken waar je maar zin in hebt - gewoon thuis vanaf je luie bank.

Honderden concerten
Volgens LiveNation zijn veel mensen geïnteresseerd in het bekijken van concerten in 360-graden. In samenwerking met NextVR wil de evenementenorganisator de komende vijf jaar honderden concerten in virtual reality aanbieden. NextVR heeft in 2014 al een concert van Coldplay opgenomen en voor de Gear VR van Samsung beschikbaar gemaakt.

Er wordt begonnen met gratis concerten, zoals de opname van een gratis festival. Volgens LiveNation is het met virtual reality mogelijk om zo'n groot festival toch 'intiem' te laten voelen. Uiteindelijk moet er geld worden verdiend met concerten, die je net als films en series huurt en dan één keer kunt bekijken.

Middenin de moshpit
Naast de beelden wordt ook het geluid in 360 graden opgenomen. Als je met je hoofd draait, beweegt het geluid mee. "Je wil de sfeer meekrijgen en het concert vanaf verschillende locaties kunnen bekijken", aldus Dave Cole van NextVR tegenover Recode. Een VR-concert kun je volgens Cole op verschillende manieren beleven: "Je wil een gevoel van de locatie meekrijgen, zoals middenin een moshpit staan, maar uiteindelijk willen kijkers zo dicht mogelijk bij de artiest komen."

Bron • RTL Z / Daniël Verlaan