Tech

Twitter laat gebruikers instellen wie mag antwoorden op tweets

Bright • 20 mei 2020 19:55 @Bright

Beeld © Unsplash

Twitter test een functie waarmee gebruikers kunnen instellen wie er op hun tweets kunnen antwoorden. Het is ook mogelijk om in te stellen dat niemand onder je tweet kan reageren.

Twitter heeft nieuwe instellingen woensdagavond aangekondigd. Bij een wereldwijde test kan een 'klein percentage' van de gebruikers de nieuwe functies al gebruiken, stelt het bedrijf.

Twitter-gebruikers kunnen bepalen of iedereen openbaar mag reageren op hun tweets, of alleen hun volgers, of alleen personen die ze specifiek hebben genoemd in een tweet. Als niemand is vermeld in een tweet, kan ook niemand reageren. Het is dan voor andere gebruikers nog wel mogelijk om die tweet te retweeten of te liken. 

'Zinvolle gesprekken'

Volgens Twitter zijn de opties bedoeld om 'het makkelijker te maken om zinvolle gesprekken te voeren'. "Je kiest zelf wie er kan deelnemen aan je gesprek." De instellingen kunnen gebruikers ook helpen als ze constant worden lastiggevallen in reacties op hun tweets. Het was sinds vorig jaar al mogelijk om antwoorden op tweets te verbergen.

Bright is verhuisd

Bright is verhuisd naar RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Bron • Bright