Tech

Gelekt onderdeel wijst op nieuw ontwerp iPhone 12

20 mei 2020 14:26

(Archieffoto) Beeld © Pexels

Op een foto is mogelijk het moederbord van de nieuwe iPhone 12 te zien. Het onderdeel laat zien hoe de telefoon van binnen compleet anders moet worden.

Op het gelekte stuk hardware moeten alle iPhone-onderdelen worden aangesloten. In voorgaande iPhones was het een breder, korter onderdeel, maar ditmaal heeft Apple hem uitgerekt en er een L-vorm van gemaakt.

De nieuwe vorm moet het vermoedelijk makkelijker maken om een accu tussen het moederbord te bevestigen. Het kan wijzen op een nieuw batterijontwerp voor de telefoon. Gezien Apple bij voorgaande iPhones de batterijduur verbeterde, lijkt dit ook een logische stap.

Grote update

Het herontwerp kan ook helpen om bijvoorbeeld nieuwe onderdelen in de iPhone een plek te geven. Het zou in elk geval betekenen dat de iPhone 12 meer dan een kleine, iteratieve update wordt van voorgaande modellen. 

De nieuwe iPhone 12 zou een ontwerp geïnspireerd door de iPhone 4 krijgen, vergelijkbaar met de iPad Pro. Het scherm wordt wederom plat, met aan weerszijden een stalen band.

Geen oordopjes

Apple zou de nieuwe iPhone voor het eerst ook leveren zonder oordopjes, aldus geroemd Apple-analist Ming-chi Kuo.

De techreus zou in de tweede helft van 2020 echter zijn AirPods in de aanbieding doen, om op die manier de oordoppenverkoop te stuwen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright is verhuisd

Bright is verhuisd naar RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Bron • Bright