Tech

Deze robothond helpt de schaapherder

Bright • 20 mei 2020 14:01 @Bright

Beeld ©

Robotviervoeter Spot wordt op afstand vanuit de VS bestuurd om op een afgelegen boerderij in Nieuw-Zeeland schapen te drijven.

De bekende robotfabrikant Boston Dynamics is flink aan het experimenteren met Spot, een lenige robotviervoeter. Spot is onlangs al ingezet in een Amerikaans ziekenhuis om artsen te helpen om op afstand contact te houden met corona-patiënten. Daarnaast heeft Spot allerlei industriële taken uitgevoerd, zoals het patrouilleren op een boorplatform en het in de gaten houden van bouwplaatsen.

Spot heeft nu een nieuwe baan, als schaapherdershond. Dat heeft Spot te danken aan een samenwerking tussen Boston Dynamics en Rocos, dat met zijn software robots op afstand via de cloud laat bedienen.

Spot heeft op afstand een reeks taken op een afgelegen boerderij in Nieuw-Zeeland uitgevoerd, waaronder het drijven van schapen als herdershond.

1,5 meter

Dankzij de nieuwe technologie is Spot overal ter wereld op afstand te besturen. Dat blijkt in deze tijden van social distancing van pas te komen. Zo werd Spot recent ook ingezet om in de gaten te houden of mensen in een park in Singapore zich wel de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar hielden.

Bright is verhuisd

Bright is verhuisd naar RTLNieuws.nl/tech. Daar vind je ons tech-nieuws en onze video's, reviews en podcasts.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

Bron • Bright