Tech

Trackpad-ondersteuning voor iPads nu beschikbaar

Erwin Vogelaar • 24 maart 2020 19:48 @erwinvogelaar

Beeld ©

Met de nieuwste update voor iPadOS is het mogelijk om een trackpad te gebruiken, waardoor een iPad verandert in een laptop.

Apple heeft nieuwe software-updates voor al zijn apparaten uitgebracht. Het meest opvallend is deze keer de update voor iPadOS. Versie 13.4 voegt namelijk ondersteuning voor trackpads toe. Dat betekent dat er een cursor in beeld verschijnt en de iPad als een laptop gebruikt kan worden. 

Volgens Apple is deze cursor niet te vergelijken met cursors op laptops. De iPad-aanwijzer moet meer bewust zijn van de apps die worden gebruikt. 

Magic Keyboard

Apple heeft vorige week een nieuwe Magic Keyboard onthuld, speciaal voor deze functie. Dit toetsenbord heeft een trackpad en kan naast de nieuwe iPad Pro ook op het oudere model worden aangesloten. Logitech heeft een Combo Touch-toetsenbord met trackpad onthuld dat werkt met andere iPads.

Ook nieuw in de updates voor iPadOS en iOS zijn meer Memoji-stickers en de mogelijkheid om mapjes in iCloud te delen. Met watchOS 6.2 is het vanaf nu mogelijk om in-app-aankopen te maken zonder een iPhone. De nieuwste update voor macOS Catalina, versie 10.15.4, breidt de mogelijkheden voor Schermtijd uit om het gebruik van communicatie-apps te limiteren.

 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright