Tech

'Apple komt ook met grotere iPhone 9 Plus'

Bastiaan Vroegop • 16 maart 2020 20:33

Beeld ©

Naast een betaalbare iPhone 9 zou Apple ook werken aan een tweede variant met groter beeldscherm.

Dat blijkt uit de code van iOS 14, die 9to5Mac al in handen zegt te hebben. Details over de goedkopere 'iPhone 9' met een 4,7 inch-scherm lekten eerder al uit, maar over de grotere telefoon was nog niks bekend.

Er ontbreken nog een hoop details over de grotere iPhone 9, maar veel is waarschijnlijk al in te vullen. De nieuwe 'budget-iPhones' moeten de iPhone 8 en 8 Plus opvolgen, wat waarschijnlijk betekent dat Apple de telefoon zal omdopen tot de iPhone 9 Plus. Andere geruchten wijzen op de naam iPhone SE 2.

5,5 inch groot

Volgens bronnen is de schermgrootte van de iPhone 9 identiek aan de iPhone 8, dus de kans is groot dat die trend ook voortzet bij de iPhone 9 Plus. Het zou betekenen dat de telefoon een scherm van 5,5 inch groot krijgt.

De iPhone 9 zal volgens eerdere berichtgeving nagenoeg identiek zijn aan de iPhone 8 qua ontwerp, met aan de binnenkant vernieuwde en krachtigere hardware. Nieuwe functies zoals gezichtsherkenning ontbreken, waardoor Apple de telefoon voor een lager bedrag kan verkopen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright