Tech

Samsung-vouwtelefoon heeft plastic laag over glazen scherm

Floris Poort • 20 februari 2020 16:29 @florispoort

Beeld ©

Samsung heeft meer duidelijkheid gegeven over het glas in het opvouwbare scherm van de nieuwe Galaxy Z Flip, en waarom dat scherm toch krasgevoelig is.

Review: Samsung Galaxy Z Flip

Het glazen scherm van de vouwbare Galaxy Z Flip bleek eerder deze week net zo krasgevoelig als het plastic scherm van de Galaxy Fold. Nu is duidelijk waarom: beide schermen hebben ongeveer dezelfde toplaag. Dat meldt The Verge, dat sprak met Samsung en Schott, de Duitse glasmaker die het buigbare scherm van de Galaxy Z Flip heeft gemaakt.

De Z Flip heeft daadwerkelijk een glazen scherm. Glas kan volgen Schott buigen, als het maar dun genoeg is. Het glas van de Z Flip is 30 micrometer dik; 0,03 millimeter. Als dat glas één buiging kan maken, zal het honderden buigingen ook overleven.

Beschermlaag is krasgevoelig

Maar: als er een krasje in het scherm komt, kan dat door de geringe dikte desastreus zijn. De zwakke plek kan snel uitscheuren, waardoor het glas breekt. Dus is een beschermende coating van hetzelfde soort polymeer toegevoegd die ook op de Galaxy Fold zit. Die laag is krasgevoeliger dan glas, maar kan dan weer niet breken door krassen.

Samsung zegt niet waarom het gekozen heeft voor glas, als de gebruiker dezelfde nadelen heeft als bij een telefoon zonder buigbaar glas.

De Galaxy Z Flip is vanaf vrijdag in Nederland verkrijgbaar en kost 1500 euro. Vorige week kwam het toestel al in een aantal andere landen uit, waaronder Duitsland en de Verenigde Staten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Bron • Bright