Tech

Oppo's nieuwe smartwatch lijkt erg op de Apple Watch

Bram van Dijk • 17 februari 2020 16:25 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Oppo

In een teaser heeft de Chinese fabrikant Oppo zijn eerste smartwatch laten zien. Het apparaat lijkt erg op een Apple Watch.

Brian Shen, chef wereldwijde marketing bij Oppo, heeft op Twitter een beeld geplaatst van de nieuwe smartwatch van het merk. Volgens hem zal het gebogen scherm en het 3D-glas een 'game-changer' worden.

Op de donkere foto is ongeveer dezelfde vorm te zien als een Apple Watch. Ook is te zien dat er twee knoppen op de zijkant zitten, als de helderheid van de foto flink omhoog wordt gepompt.

Eerder ging er al een afbeelding van de slimme horloge rond op het sociale netwerk Weibo. Daarbij wordt het horloge volledig getoond en zijn de overeenkomsten met de Apple Watch goed te zien. Het horloge beschikt over een ECG-sensor (voor hartfilmpjes) en een hartslagmeter.

Lancering?

De Oppo Watch wordt waarschijnlijk binnenkort gepresenteerd. Oppo zegde de geplande persconferentie van 22 februari in Barcelona af, aangezien de aangrenzende techbeurs MWC niet doorging vanwege het coronavirus.

De kans is groot dat Oppo de smartwatch op dat evenement had willen presenteren, samen met de presentatie van de smartphone Oppo Find X2. Een nieuwe datum voor de presentatie is nog niet bekendgemaakt.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's