Tech

Sony, TCL en Amazon zeggen techbeurs MWC ook af om coronavirus

Floris Poort • 10 februari 2020 15:12 @florispoort

Beeld © ANP Foto

Het coronavirus is voor steeds meer techbedrijven een reden om 's wereld grootste telefoonbeurs, het Mobile World Congress deze maand in Barcelona, over te slaan. Ook Sony, TCL en Amazon hebben MWC nu afgezegd.

Het Mobile World Congress in Barcelona geldt al jaren als 's werelds grootste telefoonbeurs. Op Apple na zijn eigenlijk alle grote en kleine merken aanwezig. Maar dit jaar laten steeds meer bedrijven afweten, vanwege het coronavirus.

Sony, TCL en Amazon zijn de nieuwste afvallers voor de beurs die later deze maand plaatsvindt. De bedrijven noemen zorgen over het virus als reden om niets te tonen en niet deel te nemen aan MWC. De beurs is van 25 tot 28 februari.

Huawei komt nog wel

Eerder haakten LG en Ericsson al af, gevolgd door de grote chipfabrikant Nvidia. Samsung zou nog wel meedoen, maar zou zijn aanwezigheid terugschalen. Het Chinese merk Oppo zegt tegen Bright nog altijd af te reizen naar Barcelona.

Ook Huawei is nog steeds van plan om naar MWC te gaan. Het Chinese merk heeft een grote presentatie gepland en heeft zo'n vijf tot tien keer meer beursruimte gereserveerd dan andere merken. 

Honderdduizend bezoekers

MWC zelf gaat vooralsnog door. Ieder jaar reizen 100.000 mensen af naar Barcelona, om tijdens de beurs nieuwe smartphones, slimme gadgets en mobiele technologieën te bekijken.

De beurs wordt gezien als een potentiële gevarenzone voor het uit China afkomstige coronavirus, omdat het MWC door veel Chinese bedrijven wordt bezocht.

Samsung neemt alvast een voorschot op MWC:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright