Tech

Virusgame ineens weer populair na uitbraak coronavirus

Floris Poort • 22 januari 2020 19:01 @florispoort

Beeld © Ndemic Creations

De mobiele game Plague Inc. is ineens weer razend populair door de uitbraak van het coronavirus. In de game moeten spelers een epidemie op de wereld loslaten. Ook in Nederland wordt de game massaal gedownload.

Plague Inc. is een Britse game die in 2012 voor het eerst verscheen. Toch staat het spel nu bovenaan de lijst met populairste iPhone-games in de Chinese App Store, meldt South China Morning Post. Ook in Nederland is de game populair, met een tweede plaats in de lijst met populairste spelletjes in de appwinkel van Apple. 

In Plague Inc. moeten spelers een virus, parasiet of andere ziekteverwekker loslaten op een eerste patiënt. Daarna is het de bedoeling om het virus zo wijd mogelijk te verspreiden, en er alles aan te doen om maatregelen van de mens onschadelijk te maken.

De Android-versie van de game is in totaal meer dan 50 miljoen keer gedownload via de officiële Google Play Store. 

Angst en onderwijs

Op het Chinese sociale netwerk Weibo verklaren gamers het recente succes van de game. "De beste manier om angst weg te nemen, is door het recht in de ogen te kijken", stelt Chinese gamepublicatie 17173.

"De game vraagt ons ogenschijnlijk om de wereld met een pathogeen te vernietigen, maar eigenlijk krijgen we les over de mogelijkheden die er zijn als we getroffen worden", zegt de populaire Chinese influencer Youxijun.

Coronavirus

Het coronavirus werd voor het eerst eind 2019 in de Chinese provincie Wuhan gevonden. Het virus veroorzaakt ademhalingsproblemen en in ernstige gevallen longontsteking.

Deze maand werd bekend dat het virus van mens op mens overgedragen kan worden. Inmiddels zijn 9 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, 440 mensen in 13 verschillende Chinese provincies zijn besmet.

Kijk ook: handige tips voor je iPhone

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Download de vernieuwde Bright-app: iPhone of Android.

Bron • Bright