Tech

Netflix-hit The Witcher krijgt meerdere nieuwe seizoenen

Bastiaan Vroegop • 22 januari 2020 13:13

Beeld © Netflix

De nieuwe Netflix-serie The Witcher zal in de toekomst nog meerdere nieuwe seizoenen krijgen.

Dat heeft Netflix-baas Reed Hastings beloofd na de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers. Volgens hem is The Witcher "een gigantisch nieuwe franchise die het ene seizoen na het andere zal krijgen". 

Een tweede seizoen voor de Netflix-hit werd recent al aangekondigd, maar het was tot op heden onduidelijk of de serie daarna zal worden voortgezet. Veel andere Netflix-series werden recent na twee seizoenen beëindigd.

76 miljoen abonnees keken

Volgens Netflix is The Witcher door maar liefst 76 miljoen van de 167 miljoen abonnees bekeken. Daarbij werd gekeken wie een aflevering voor twee minuten of langer heeft aangezet.

Het tweede seizoen staat gepland voor 2021. Een gelekte screenplay doet vermoeden dat er voor die tijd nog een geanimeerde film gebaseerd op de fantasywereld zal verschijnen.

Poolse Fantasy

The Witcher is een fantasy-serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, die is geschreven door de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Daarin worden de avonturen van monsterjager Geralt verteld.

Het fantasyverhaal brak door in het westen nadat er een gamereeks over werd gemaakt. De meest recente Witcher-game werd na het verschijnen van de Netflix-serie ineens door een recordaantal mensen tegelijkertijd gespeeld.

Zo bespaar je geld op streamingdiensten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright