Tech

Samsung wijst nieuwe topman telefoontak aan

Floris Poort • 20 januari 2020 13:26 @florispoort

Beeld © Samsung

Samsung heeft de tweede man van zijn smartphonetak Tae-moon Roh gepromoveerd tot het nieuwe hoofd van de afdeling, een functie die hij overneemt van DJ Koh.

Koh is tevens mede-ceo van Samsung en blijft leiding geven aan de mobiele en IT-takken van Samsung, meldt Bloomberg. De 52-jarige Roh werkt sinds 1997 voor Samsung, en was een belangrijk onderdeel van de R&D-tak die de populaire lijn Galaxy-telefoons maakte.

Ook heeft Roh de smartphonetak van Samsung geoptimaliseerd door die deels uit te besteden, meldt Reuters. Zo wist Samsung ondanks concurrentie van Huawei 's werelds grootste verkoper van smartphones te blijven.

Presentatie nieuwe telefoons

Roh zal de onthullingen van de volgende Samsung-toestellen voor zijn rekening nemen, tijdens een aanstaand Samsung Unpacked-evenement op 11 februari. Daar worden de Samsung Galaxy S20 en de nieuwe klaptelefoon met opvouwbaar scherm verwacht.

De afgelopen jaren verzorgde DJ Koh de presentatie van nieuwe Samsung-telefoons. De gepromoveerde topman komt net als Roh ook voort uit de R&D-tak van Samsung. In 2015 werd hij aangewezen als president van de mobiele tak. Koh werkt sinds 1984 voor Samsung.

Laptops krijgen opvouwbare schermen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright