Tech

'Apple koopt bedrijf voor slimme beeldherkenning'

Floris Poort • 16 januari 2020 10:08 @florispoort

Beeld © Getty Images

Apple zou de Amerikaanse startup Xnor.ai voor zo'n 200 miljoen dollar hebben overgenomen. Xnor.ai maakt kunstmatige intelligentie die niet afhankelijk is van een server.

Ingewijden zeggen tegen GeekWire dat Apple de overname heeft gedaan. Het bedrijf zelf reageert desgevraagd met dezelfde verklaring als bij andere overnamegeruchten: "Apple koopt zo nu en dan kleinere technologiebedrijven en we bespreken over het algemeen onze doelen of plannen niet."

Privacy

Xnor.ai maakt toepassingen zoals beeldherkenning waarbij de berekeningen op het apparaat zelf worden gedaan. Dat is beter voor de privacy van de gebruiker, omdat de tussenkomst van een server wordt ontweken.

Privacy is een belangrijk verkooppunt voor Apple, maar ondertussen zou het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie achterlopen op onder meer Google.

Siri

Zo werkt de beeldherkenning op iPhones al op het apparaat zelf, maar is die niet zo geavanceerd als de beeldherkenning van Google Foto's. Slimme assistent Siri is ondertussen nog afhankelijk van een internetverbinding en de tussenkomst van servers, terwijl Google Assistent al volledig op een apparaat zonder internet kan werken.

Kijk ook: worden robots slimmer dan mensen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright