Tech

Google laat je account beveiligen met beveiligingschip iPhone

Bastiaan Vroegop • 15 januari 2020 10:22

Beeld © ANP

Het is voortaan mogelijk om je Google-account te beveiligen met de speciale beveiligingshardware die in iPhones zit.

Een update voor Googles Smart Lock-app voor iOS laat je een account veiliger maken met de ingebouwde sleutel van je iPhone. 

Die speciale beveiligingssleutel wordt gegenereerd door de Secure Enclave. Dat is een afgeschermd stukje van je iPhone-processor, die ook wordt gebruikt om gezichtsherkenning of je vingerscanner veilig te maken. Het systeem zit in alle toestellen sinds 2013.

Omdat dit systeem is afgeschermd, is het voor bijvoorbeeld hackers bijna onmogelijk om er zomaar op in te breken. Dat maakt het een nog betere beveiligingsoptie dan bijvoorbeeld de Google Authenticator-app, die ook een apparaatgebonden code genereert om criminelen mee buiten de deur te houden.

Alleen in Chrome

De nieuwe beveiligingsoptie werkt nog niet overal mee: je kunt er alleen mee inloggen in de Google Chrome-browser, mits je iPhone binnen Bluetooth-bereik is. In die gevallen genereert de app een unieke code, die je na het invoeren van je wachtwoord ook moet invullen.

De beveiligings-app staat al langer in de App Store. Hij was hiervoor bedoeld om Googles fysieke beveiligingssleutels mee in te stellen. 

Google Nest Mini: de beste goedkope slimme speaker?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron • Bright